Wat kunt u zelf doen

aan het bestrijden en verwijderen van

Japanse Duizendknoop?

Wanneer kunt u

ABL Boomverzorging inschakelen

voor het bestrijden en verwijderen van

Japanse Duizendknoop?

Japanse Duizendknoop wordt tot de meest invasieve exoten gerekend. Is de plant eenmaal in uw tuin, dan is hij zeer moeilijk weg te krijgen. Heeft u een kleine hoeveelheid in uw tuin aangetroffen (minder dan 1 m2)? Dan kunt u zelf de Japanse Duizendknoop verwijderen of bestrijden.

Uitgraven:

Graaf zo diep als nodig en verwijder alle wortelrestjes van de Japanse Duizendknoop. Als er een klein stukje achterblijft, groeit hier weer een nieuwe plant uit. Dan is alle moeite voor niets geweest.

Uitputten:

Knip of maai in het groeiseizoen zo vaak als mogelijk alle stengels kort af. Doe dat in ieder geval één keer per twee weken. Zo kunt u de plant uitputten en zal de verspreiding via de wortels minder snel gaan.

LET OP! Doe het plantafval en de grond met Duizendknoop bij het rest-afval, dus niet in de GFT-bak of op de composthoop. Dat voorkomt verdere verspreiding van Japanse Duizendknoop.

Tips:

  • Zoek uw terrein goed na. De plant verspreidt zich heel snel. Vaak is er naast de grote groeiplaats een aantal kleine groeiplekken in de directe omgeving.
  • Voorkom beschadiging van de planten. Ieder stukje stengel of wortel met een groeiknoopje wordt weer een nieuwe plant.
  • Maai de duizendknoop alleen als u van de groeiplaats een grasveld maakt. In andere gevallen versnelt u door maaien de aanmaak van wortels. Daarmee vergroot u juist de kans op verspreiding.
Heeft u veel Japanse Duizendknoop in uw tuin? Dan is er een grondige aanpak gewenst voor het verwijderen en bestrijden. ABL kan u helpen bij Japanse Duizendknoop verwijderen uit uw tuin.
Wij komen graag bij u langs om te adviseren en kunnen indien gewenst de planten bestrijden. Ons werkgebied is midden Nederland.

Advies

Twijfelt u of u Japanse Duizendknoop heeft aangetroffen of dat het toch een andere plant is? Ook dan mag u contact met ons opnemen!

Bestrijden

Om de plant goed te kunnen behandelen moet u de Duizendknoop de laten groeien, zodat wij in augustus/september de plant kunnen behandelen.

Onze gecertificeerde medewerkers kunnen Japanse Duizendknoop bestrijden met glyfosaat. Glyfosaat kan bij onjuist gebruik een bedreiging zijn voor mens, natuur en milieu, daarom injecteren we het middel in Japanse Duizendknoop. Zo komen mens en dier niet in contact met het middel. We volgen de adviezen en aanwijzingen op die de Rijksoverheid ons geeft over het gebruik van glyfosaat. Glyfosaat stopt de groei en laat de plant (en wortels) afsterven.

ABL Boomverzorging zorgt ook voor het veilig afvoeren van het afval.

Contact

Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

_MG_7051 B _MG_7224 web